អង្ករផ្ការំដួល


1.    អំពីអង្ករសម្បត្ដិវឌ្ឍនៈ
·       ប្រភេទអង្ករ (ប្រណិតគុណភាពខ្ពស់រួមមាន: អង្ករផ្ការំដួល ,អង្ករផ្ការមៀត ​, អង្ករផ្ការំដេង និង អង្ករផ្កាច័ន្ទសែនសរ ។ល។)
·       រសជាតិ (រសជាតិឆ្ងាញ់ពិសេស លើសពីអង្ករដ៏ទៃ បាយទន់អាចរក្សាទុកបានដល់ទៅ 24hគុណភាព និង រសជាតិនៅដដែលបាយមិនរឹង)
·       លក្ខណៈពិសេសរបស់អង្ករ (ជាប្រភេទអង្ករប្រណិត ចំណាត់ថ្នាក់ខ្ពស់របស់ជាតិ និង
ត្រូវបានទទួលស្គាល់ជាអន្តរជាតិ នឹងជាប់ជាអង្ករដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាងគេ3ឆ្នាំជាប់ៗគ្នាលើកទី១ការប្រកួតនៅកម្ពុជា 2012 លើកទី២ការប្រកួតនៅនៅឥណ្តូនេស៊ី 2013 លើកទី៣ការប្រកួតនៅនៅទីក្រុងហុងកុង 2014

 2.     ប្រភពអង្ករ
·       ប្រភពដាំដុះ (គឺកើតចេញពីការចលនាឲ្យសហគមន៍កសិករធ្វើការដាំដុះ
ក្នុងតំបន់ណាដែលមានលក្ខ័ណក្សេត្របរិស្ថានសមស្រប ទៅនឹងប្រភេទស្រូវនិមួយៗ ក្នុងប្រទេសកម្ពុជា។ )
·       វិធីសាស្ដ្រដាំដុះ ( ការសហការណ៏ររួមគ្នាវាងក្រុមហ៊ុនសម្បត្តិវឌ្ឍនៈ ជាមួយសហគមន៏កសិករ អនុវត្តន៏ការដាំដុះដែលមានបទដ្ឋានបច្ចេកទេសច្បាស់លាស់​។
ដោយផ្តើមចេញពីការបណ្តុះបណ្តាលជំនាញដល់សហគមន៏កសិករ ជាមួយការផ្គត់ផ្គង់ គ្រប់ធាតុចូលកសិកម្ម ដែលមានគុណភាព និង សុវត្ថភាពក្រោមការគ្រប់គ្រងផ្ទាល់
របស់ក្រុមហ៊ុន)



3.     វដ្ដ/អាយុកាលអង្ករ
·       រដូវកាលដំាំដុះ(ស្រូវផ្ការំដួលវស្សាជាប្រភេទស្រូវប្រកាន់រដូវ ដូច្នេះក្នុងមួយឆ្នាំយើងអាច
ដាំបានតែម្តងប៉ុណ្ណោះ។
ជាទូទៅកសិករចាប់ផ្តើមដាំជាបន្តបន្តាប់ ចាប់ពីពាក់ខែប្រាំរហូតដល់ពាក់កណ្តាលខែប្រាំពីរទៅតាមតំបន់និមួយៗ មិនដំណាលគ្នាទាំងអស់នោះទេ។  តែការផ្តល់ផល ឬ រយៈចេញផ្ការបស់ស្រូវស្ថិតក្នុងខែតែមួយដូចគ្នានេះជាលក្ខណៈពិសេសនៃប្រភេទស្រូវផ្ការំដួល។
       បើគិតពីលក្ខ័ណប្រសើរបំផុតនោះ គួរដាំក្នុងពាក់កណ្តាលខែ៦ដល់ដើមខែ៧។
រដូវកាលច្រូតកាត់ (ទោះបីការដាំដុះខុសរយៈពេលគ្នាក្តី លក្ខណៈពិសេសរបស់ស្រូវផ្ការំដួលគឺការទាញយកកាំរស្មីសំយោគពីព្រះអាទិត្យបានគ្រប់គ្រាន់ចន្លោះពេលពាក់កណ្តាលខែតុលា នាំឲ្យស្រូវចាប់ផ្តើមចេញ​ ​និង ហាលផ្កាជាដំណាក់កាលបន្តបន្ទាប់។ ហើយការប្រមូលផលគឺចាប់ផ្តើមពីដើម ខែវិច្ឆការ ហូតដល់ថ្ងៃទី ២៥វិច្ឆកា)។
ស្រូវចាស់/ស្រូវថ្មី ទៅតាមអាយុកាល (ជាទូទៅគ្រប់ស្រូវដែលទើបប្រមូលផលតែមានក្លិនទៅតាមធម្មជាតិរបស់វា។ ដោយឡែកស្រូវផ្ការំដួលមានក្លិនក្រអូបប្រហើរគួរជាទីទាក់ទាញក្នុងពេលច្រូតកាត់ដំបូង ហើយរក្សាក្លិនឲ្យក្រអូបបានយូរជាងស្រូវដ៏ទៃទៀត។
 ក្នុងករណីឃ្លាំងស្តុកមានបទដ្ឋានក្នុងការរក្សាទុកច្បាស់លាស់គឺអាចរក្សាទាំងក្លិន និង រសជាតិបានល្អពេញរយៈមួយឆ្នាំ។
 សំរាប់នៅកម្ពុជានៅពុំទាន់មានលទ្ធភាពសាងសង់ឃ្លាំងស្តុកប្រភេទនេះបាននៅឡើយ ។
ដូច្នេះបច្ចុប្បន្ននៅកម្ពុជាស្រូវរំដួលវស្សាការរក្សាទុកហួសរយៈពេល៦ខែឡើងទៅក្លិនក្រអូបមានការថយចុះ ហើយបាយមានសភាពរឹងជាងមុនបន្តិចប៉ុន្តែរសជាតិនៅឆ្ងាញ់ដដែល)។



·       បម្រែបម្រួលរសជាតិ ឬ គុណភាព ( ការប្រែប្រួលគុណភាព នឹង រស់ជាតិ គឺ ផ្តើមចេញចាប់ពីពេលវេលាប្រមូលផល ផលដែលបានហើយសំងួតទាន់ពេលវេលាឬទេ រហូតដល់រក្សាទុកដាក់នៅក្នុងឃ្លាំងស្តុក។ គឺសុទ្ធពាក់ព័ន្ធទៅ និង កត្តាបច្ចេកទេសទាំងអស់ក្នុងករណីដែល នាំឲ្យគ្រាប់ស្រូវឆាប់ខូចគុណភាពមុនកាលកំណត់ ឬ បម្រែបំរួលរសជាតិនេះជាកត្តាសំខាន់ដែលគួរឲ្យមានការប្រុងប្រយ័ត្នខ្ពស់)។

4.     អត្ថប្រយោជន៍/ ហេតុផលដែលត្រូវទទួលទានអង្ករផ្ការរំដួលសម្បតិ្ដវឌ្ឍនៈ
·       គុណតំលៃនៃផលិតផលជាចំបង
·       ធានបានទាំងគុណភាព សុវត្ថភាព និង សោភ័ណ្ឌភាព
·       ធានាបាននូវការជឿជាក់ខ្ពស់ក្នុងទីផ្សារអង្ករក្នុងប្រទេស (ពិតជាអង្ករខ្មែរ100%)
·       អង្ករផ្ការំដួលពិតមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ថែមមាន មោទនៈភាពទៅ​ និង អង្ករផ្ការំដួលកម្ពុជា ដែលបានទទួលពានបីឆ្នាំជាប់ៗ ជាប្រភេទអង្ករឆ្ងាញ់ជាងគេលំដាប់លេខមួយពិភពលោក។
·       មានទីតាំងផ្គត់ផ្គង់ច្បាស់លាស់ និង គួរជាទីទុកចិត្ត នឹង ចាប់អារម្មណ៏ខុសប្លែកផ្សារអង្ករដ៏ទៃទៀត។
·       មុនធ្វើការលក់ផលិតផលជូន អតិថិជន ក្រុមហ៊ុនតែងផ្តល់នូវជាបឋម អំពីព៍តមានក៏ដូចជាធ្វើការពន្យល់អំពីផលិតផល និង សារៈប្រយោជន៏ ព្រមទាំងមានការធានានូវគុណភាពតាមបទដ្ឋានស្តង់ដាសំរាប់ការនាំចេញត្រឹមត្រូវ ទើបធ្វើការលក់ជូន។
·       អ្នកដែលបានទទួលទានអង្ករផ្ការំដួលពីក្រុមហ៊ុន សម្បត្តិវឌ្ឍនៈ ទទួលបាននូវសេវាកម្មល្អគ្មានពីរ គ្រប់ទីកន្លែងទូទាំងរាជធានី និង ខេត្ត ។
·       ការដែលបានចូលរួមទទួលទានអង្ករផ្ការំដួលពីក្រុមហ៊ុន សម្បត្តិវឌ្ឍនៈ គឺបានចូលរួមចំណែកក្នុងសកម្មភាពខ្មែរគាំទ្រផលិតផលខ្មែរ។  
ក៏ដូចជាបានចូលរួមជួយអភិវឌ្ឍន៏នូវធនធានកសិករកម្ពុជា ឲ្យមានចំណេះ និង ជំនាញ
ពិតប្រាកដ ក្នុងទិសដៅខ្មែរជួយខ្មែរដើម្បីពង្រឹង និង ​ពង្រីក វិស្ស័យកសិកម្មនៅកម្ពុជាឲ្យកាន់តែមានសក្តានុពលបន្ថែមទៀត ។
ការទទួលយកអង្ករ ពីផ្សាអង្ករសហគមន៏កសិករខ្មែរ គឺស្មើនឹងការចូលរួមចំណែក
កសាងនូវឃឿនសេដ្ឋកិច្ចជាតិ ក៏ដូចជារួមចំណែកកាត់បន្ថយនូវភាពក្រីក្រ របស់ប្រជាជននៅតាមជនបទ ស្របតាមគោលនយោបាយរបស់រាជរដ្ឋាភិបាល ។
1.     អំពីផ្សារអង្ករសម្បត្ដិវឌ្ឍនៈ
·       ប្រភេទផលិតផលដែលមានលក់ (ឈរក្នុងជំហរការលក់ផលិតផលណាដែលធានាបានទាំងគុណភាព នឹង សុវត្ថភាព។
រួមមានៈទឹកឃ្មុំធម្មជាតិ អង្ករធម្មជាតិ អង្ករផ្ការំដួល អង្ករផ្ការមៀត​ អង្ករផ្ការំដេង អង្ករផ្កាច័ន្ទសែនសរ ។ល។)
·       ការធានាគុណភាពផលិតផលដែលមានលក់ក្នុងហាង (ផលិតខ្មែរពិត សំដៅពង្រឹងទៅលើការជឿជាក់ជាចំបងទៅលើគុណភាព ឈរក្នុងទស្សនៈរួមគាំទ្រ អំពីអត្ថន័យ ពីភូមិមួយផលិតផលមួយ)។
·       ទឹកចិត្ដជួយផលិតផលក្នុងស្រុក ប្រកបដោយមោទនភាព (តាមរយៈទាញយកផលិតផលដែលមានសក្កដានុពលនៅក្នុងតំបននៃប្រទេសកម្ពុជា)។




1.    សេវាកម្ម
·       ការដឹកជញ្ជូន​ (ដល់គ្រប់គោលដៅដែលជាតំរូវការរបស់អតិថិជន )

·       ពន្យល់ណែនាំឲ្យស្គាល់ពីផលិតផល (គឺជាគោលដៅចំបងរបស់ក្រុមហ៊ុន ដើម្បីផ្តល់ ជាមូលដ្ឋានចំណេះដឹងបន្ថែមដល់អតិថិជនមុនការសំរេចចិត្តប្រើទៅលើផលិតផលអ្វីមួយ ហើយក៏ជាមូលដ្ឋានគ្រឹះផងដែរក្នុងការពង្រឹង នឹង ពង្រីកទីផ្សារជាតិ ​និង អន្តរជាតិរបស់ក្រុមហ៊ុន)
2.    ហេតុអ្វីត្រូវទិញផលិតផលនៅក្នុង ផ្សារអង្ករសម្បត្ដិវឌ្ឍនៈ
·       សីលធម៍ និង គុណធ៍ម
·       ជឿជាក់
·       គុណភាព
·       គាំទ្រផលិតផលក្នុងស្រុក (ខ្មែរជួយជំរុញផលិតផលខ្មែរដែលមានគុណភាព)
·       សេវាកម្មល្អ (ប្រកបដោយការទទួលខុសត្រូវ)
·       សុខមាលភាពអតិថិជនជាអត្ថិភាពចំបង (គឺជាសុខមាលភាពក្រុមហ៊ុនសម្បត្តិវឌ្ឍនៈ)
·       ចូលរួមចំណែក (ដើម្បីជួយរក្សានិរន្តរ៏ភាពទីផ្សារអង្ករកម្ពុជា)



                        ttp://www.svriceseeds.com/kh/index.php
]3.    ទំនាក់ទំនង
·       អាសយដ្ឋានៈ ដាក់ភ្នំពេញ
·       លេខទូរស័ព្ទ ០២៣​៦៦៦៦៦៦៤៦ / ០៩៦៧៩៤៦៩៥១
·       ...


Comments

Popular posts from this blog

ស្នាមសាក់ដែលមានភាពទាក់ទាញបំផុតសម្រាប់មនុស្សស្រីជាច្រើនប្រភេទ

យល់ដឹងអំពីប្រវត្តិនៃម៉ៅកុំព្យូទ័រ ដែលយើងកំពុងប្រើប្រាស់ពេលបច្ចុប្បន្ននេះ